За какво да внимавате, когато ви предлагат спално бельо на ниски цени?

Прочетете нашите съвети за покупка на спално бельо на ниски цени.

 Интериор   Февруари 1, 2024

За какво да внимавате, когато ви предлагат спално бельо на ниски цени?

Отдавна сме свикнали с идеята, че качествената стока не е евтина, като това включва и спалните завивки. Обикновено, когато ни предложат спално бельо на ниски цени, смятаме, че става въпрос за някакъв капан и в повечето случаи сме прави. Има обаче и случаи, когато попадаме на чудесен продукт, възползвайки се от сезонно намаление или промоция.

Колкото и да е изкушаваща изгодната сделка, стремежът да купите евтино не бива да ви заслепява. В следващите редове ще ви посочим за какво да внимавате, когато ви предложат спални комплекти на съмнително ниски цени. Характеристиките, заслужаващи внимание, включват:

Качество на материята

Качеството на тъканта определя дали спалното бельо е с добро качество – приятно на допир, безопасно и устойчиво на износване. На свободния пазар се предлагат комплекти, произведени от нискокачествени материали, като това са предимно синтетични материи, обединени под общото наименование найлон.

Тези платове изглеждат приятни на пръв поглед, но всъщност, не бихте искали да застелете леглото си с тях. Материята е твърде лека и хлъзгава, поради което е трудно да легне плътно върху матрака, така че да имате красиво изпънато легло. Ще забележите също, че мястото на контакт с тялото много бързо се протрива и изтънява.

Наелектризирането и запаряването на кожата е друг често срещан проблем на евтиното спално бельо. Този недостатък се дължи на лошата въздухопроводимост на найлоновите материи. Макар да съхнат бързо след пране, което е единственото им положително качество, те по никакъв начин не могат да осигурят комфорта, който потребителите очакват да получат.

Брой на частите на комплекта

Някои търговци си служат с некоректни прийоми, предлагайки спално бельо на ниски цени. Ако ви предложат привидно добър спален комплект на твърде ниска цена, попитайте продавача какво включва въпросния сет. Много често отваряйки прилежно опакованата стока у дома, купувачите откриват, че са закупили само долен чаршаф и две калъфки за възглавници.

За добра цена можем да говорим, само когато в комплекта са включени долен чаршаф, плик за завивка и най-малко две стандартни калъфки с размери 50 х 70 см. Това е базовият набор части, необходим за застилане на вашето легло. При продуктите от премиум клас, комплектът може да включва 4 калъфки – 2 големи и 2 по-малки по американски модел.

Размерът има значение

Спалните комплекти се продават на размери, като най-разпространените опции са: за единично легло, за Приста (персон и половина) и за спалня. Не е изключено зад ниската цена да се крие комплект с по-малки от обявените от търговеца размери. Това ви обрича на невъзможност да използвате комплекта за семейната си спалня, защото чаршафът е твърде малък.

Как да избегнете опитите за измама?

За да не попаднете в лапите на некоректни търговци, е много важно да внимавате от къде пазарувате. Спалното бельо е артикул, който не бива да се купува импулсивно, само заради невероятно изгодната му цена. Избягвайте да купувате от улични търговци, особено от хора, които са твърде амбицирани да ви продадат своята стока.

Ако искате да закупите висококачествено спално бельо от 100% памук на изгодни цени, пазарувайте от реномирани магазини като Pilo. Репутацията на този онлайн магазин е достатъчен атестат за качеството на продуктите, а цените са наистина ниски на фона на високото качество на материали и изработка.

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes