Сигурни сигнали, че матракът е за смяна

Complete the description of the article for a correct work of the theme

 Интериор   Юли 13, 2022

Сигурни сигнали, че матракът е за смяна

Въпреки че всеки матрак има различна продължителност на живота, в зависимост от материала, производителя и употребата, средната продължителност на живота му е приблизително 10 години. Разбира се, можете да продължите да спите на матрак много по-дълго от това.

Много хора го правят, тъй като добрите матраци са доста скъпи. Не е препоръчително, обаче, тъй като спането на износен матрак може да има реални последици за качеството на съня и здравето ви като цяло.

Ако се чудите защо не можете да заспите или защо гърбът ви ви боли толкова силно, когато се събудите, вероятно е време да подновите матрака.

Вашият матрак е провиснал, асиметричен или е на бучки

Ако матракът ви има видими повреди, време е за нов. Това включва и други признаци като:

  1. Увисване в средата или в ъглите
  2. Отпечатъци на тялото ви – винаги можете точно да намерите къде стои лявото ви коляно всяка вечер
  3. Бучки навсякъде, големи или малки
  4. Асиметрия – едната страна е по-ниска, по-висока, по-мека, по-твърда, по-гладка или по-повдигната от другата

Матракът ви е шумен

Дали матракът ви скърца, пъшка или се клати? Не би трябвало това да се случва, дори когато се обръщате по-енергично. Матраците с пружини обикновено стават шумни след години употреба, тъй като пружините губят своята еластичност и матракът няма старите си способности. Ако рамката на леглото ви е дървена или метална, първо изключете това и след това помислете за инвестиция в нов матрак.

Вашият матрак има износени или изтъркани ръбове

Износените или изтъркани ръбове не са края на света, те не засягат непременно зоната на матрака, на която спите. Но матраците са направени така, че да издържат, а износените ръбове са ясен знак, че матракът ви е надминал средната продължителност на живота си от 10 години.

Усеща се по-твърд или по-мек, отколкото когато сте го купили

Ако ползвате матрака си от няколко години, може да не успеете да разберете дали имате нужда от нов матрак. Но все пак можете да се опитате да оцените матрака си по този начин.

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes