Различни видове кожени обувки

Complete the description of the article for a correct work of the theme

 Мода   Септемри 30, 2022

Различни видове кожени обувки

Когато избирате кожени обувки, трябва да обърнете внимание на вида на използваната кожа.Кожата е пореста и може да се напука, ако е прекалено мокра или прекалено суха. Можете да постигнете правилния баланс, като редовно използвате крем за обувки. Този продукт възстановява цвета на кожата и скрива дефектите. Предлага се под формата на крем или восък. Особено популярни са зимните дрехи и обувки като боти естествена кожа, ботуши, горнища и още.

Кожа от кенгуру

Кенгуровата кожа е един от най-здравите видове кожа. Тя е с 20 % по-лека от кравешката кожа. Освен това е изключително гъвкава, което я прави идеална за използване в производството на спортни обувки. Тъй като обаче може лесно да се разцепи, правилната грижа и поддръжка са от съществено значение за осигуряване на дългия ѝ живот. Кенгуровата кожа може да се намаже с масло или да се полира, за да стане водоустойчива и мека. Този процес обаче може да повреди всички подвижни копчета или връзки.

Група, наречена "Партия за справедливост за животните", води борба срещу обувките от кожа на кенгуру. Водещият кандидат за сенат на партията Дарън Броло заяви, че кожената индустрия прилича на избиването на малки тюленчета в чужбина. Друг водещ политик от опозицията, Марк Пиърсън, заяви, че кожената индустрия е ориентирана към печалба, жестока и разрушителна за околната среда.

Еленска кожа

Ако искате да направите изтънчено модно изявление, обувките от еленова кожа са идеалният избор. Този вид кожа е изключително мека и се съчетава добре с различни дрехи, включително панталони и костюми. Тя също така осигуряват голям комфорт.

Куду кожа

Кожата от куду има изключителна якост на опън, а влакната ѝ са невероятно стегнати. Това я прави изключително издръжлив материал и тя запазва якостта си на опън дори след разцепване. В продължение на хиляди години племената са използвали кожа куду за своите обувки. Тази издръжлива кожа се смята и за екологично чиста, а местните власти защитават животните от клане.

Пилешка кожа

Предприемач в Индонезия произвежда обувки от пилешка кожа. Кожата на пилешките крака е гумен деликатес в много култури, а материалът е много подобен на кожата на екзотичните животни. Нурман Фариека Рамдани е 25-годишен младеж, който иска да създаде устойчива алтернатива на кожата, произведена от влечуги. Той започва да проучва кожите на екзотични животни и през 2017 г. започва да произвежда обувки.

Телешка кожа

Обувките от телешка кожа имат редица предимства пред другите кожени обувки. Например, те са естествено издръжливи, но също така са склонни да бъдат деликатни. В резултат на това те се износват по-бързо от другите видове кожа. Освен това имат по-голям шанс да се появят петна и да се лющят, когато са изложени на пряка слънчева светлина.

Козя кожа

Козята кожа е изключителен материал за обувки, но се нуждае от периодично почистване и кондициониране. Редовното почистване на места ще предотврати попиването на прах и други замърсители в кожата. По-задълбочени почиствания трябва да се извършват около два или три пъти годишно. За дълбоко почистване използвайте почистващ препарат на алкохолна основа. Той ще почисти кожата в дълбочина, като издърпа замърсяванията от порите.

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes