Проблеми със зъбите, изискващи незабавна намеса на стоматолог

Complete the description of the article for a correct work of the theme

 Здраве   Юли 13, 2022

Проблеми със зъбите, изискващи незабавна намеса на стоматолог

Опасни състояния на зъбите, които изискват незабавна стоматологична намеса при това на специалист или дентална клиника в София или друг голям град. Прочетете нашите съвети и преценете, дали имате нужда от помощ.

Вашата рана в устната кухина не заздравява

Това обикновено важи за всички лезии, които са се образували в устата ви и не изчезват. Афтите са нормални и могат да се появят поне по десетина пъти на всеки човек. Единственият път, когато това е причина за безпокойство, е, ако раните се задържат или се инфектират. Ако имате отворена рана в устата, която не е зараснала в рамките на две седмици, обадете се на Вашия лекар или зъболекар, за да разберете дали няма нещо обезпокоително.

Имате постоянно главоболие

Причините за главоболието са толкова много – прекалено много стрес, болест или сте яли нещо студено. Ако обаче главоболието ви е станало хронично и се повтаря, това може да е знак за нещо друго. Зъбите и главата ви са свързани, така че всяка болка в устата или челюстта може да повлияе или да доведе до главоболие.

Зъбите ви изтръпват

Ако сте имали зъбобол и след това нямате никакво усещане, това може да е знак, че инфекцията се е разпространила в корена на зъба ви. Липсата на пълно усещане в зъба никога не е добър знак. Обърнете внимание на зъбобола си, тъй като той може да показва потенциално голям стоматологичен проблем, който се нуждае от спешна стоматологична намеса.

Вие сте изключително уморени

Ако сте прекалено уморени постоянно, една от причините може да се дължи на орална инфекция. Може да е добра идея да посетите зъболекаря си и да се уверите, че изтощението ви не е причинено от абсцес на зъбите или венците. Ако е така, ще можете да лекувате симптомите си много по-рано, а ако не, можете да отхвърлите оралните инфекции като причина.

В устата си усещате вкус на метал

Ако започнете да усещате в устата си вкус на метал, това може да е знак, че старите ви пломби са се напукали или разхлабили. Важно е да потърсите спешна стоматологична помощ, ако забележите симптоми като този, тъй като отворената пломба може да остави зъба ви отворен към нови инфекции и кариеси.

Ако имате нужда от подмяна на някой зъб, заложете на дентални импланти София.

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes