Съществува ли лечение на брадавици

Complete the description of the article for a correct work of the theme

 Здраве   Юли 13, 2022

Съществува ли лечение на брадавици

Към лечението на брадавици, които са само външен признак на заболяването, трябва да се подхожда внимателно. Това предполага не само премахване на нежеланото образувание, но и използване на антивирусни и имуностимулиращи лекарства, които ще укрепят имунната система.

Това ще ограничи вируса, но той остава в човешкото тяло за цял живот. Премахването само на нежеланите израстъци не означава пълно възстановяване.

Дори премахването на израстъците изисква специални оперативни процедури и инструменти. Може да се отървете от брадавиците с помощта на медицински методи. Опитните специалисти от някой естетичен център ще ви помогнат да изберете необходимия курс на лечение, за да се отървете окончателно от опасното заболяване.

Как да лекуваме брадавиците?

Брадавиците се появяват в резултат на инфекция с човешкия папиломен вирус. Следователно лечението трябва да бъде цялостно. Необходимо е не само да се премахнат израстъците, но и да се премине курс на антивирусна и имуностимулираща терапия, предписана от лекар.

Нов продукт, който съществува на пазара може да ви помогне да се справите с тези така неприятни брадавици. Обърнете се към вашия дерматолог за съвет, кой препарат е с неутрален състав и е подходящ за всякаква кожа.

Какви са видовете брадавици?

В зависимост от местоположението, формата и цвета брадавиците се разделят на няколко вида: обикновени, плоски, нишковидни и заострени. Те могат да се появят на лицето, дланите, ръцете, краката, шията, подмишниците, слабините и други области на тялото.

Кои брадавици са опасни?

Брадавиците са доброкачествени образувания, причинени от вирусна инфекция. Те често се бъркат с други злокачествени кожни лезии или с вероятността да станат рак. Само дерматолог може да различи тези образувания и да определи тяхната опасност. При подлагане на процедури с лазерна епилация е желателно да се конкултирате със специалист дерматолог, до колко естетичните процедури са безопасни за зоната от кожата, където има брадавици.

Колко дълго живее вирусът на брадавиците?

Правилното име е човешки папиломен вирус HPV. При заразяване остава завинаги в човешкото тяло.

Могат ли да се отлепят брадавиците?

Не можете сами да изтръгвате, отлепвате или режете брадавиците. В тези случаи се отстранява само тялото на брадавицата, но коренът на образуванието остава. В резултат на това се получава рецидив – на това място расте още по-голям растеж. Също така, при грубо отстраняване на брадавица се появява тежко кървене и инфекцията може да прерасне в опасна рана.

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes