Кое гарантира безопасността на детските електромобили?

Научете как да различавате безопасните детски елекромобили в нашата статия.

 Съвети   Февруари 1, 2024

Кое гарантира безопасността на детските електромобили?

Решавайки да закупи детски електромобил, всеки родител иска да подари на детето си незабравими, ярки емоции, които ще му останат скъп спомен за цял живот. Наред с това, въпросът за безопасността на превозното средство остава един от най-важните за родителите, тъй като в такава ранна възраст детето не може да поеме отговорност за собствения си живот.

Кое гарантира безопасността на количката с акумулаторна батерия?

В процес на избора на акумулаторна количка, родителите се отнасят с нужната отговорност към безопасността на различните модели. По правило нивото на безопасност на една такава играчка трябва да бъде потвърдено от гаранция и документи за качество. Онлайн магазин Skok предлага огромен избор от електрически автомобили, чието качество и безопасност се потвърждават от сертификати и лицензи.

Асортиментът на сайта включва акумулаторни превозни средства на утвърдени производители, които застават зад качеството на продуктите си с името и репутацията си. Всеки артикул се доставя до магазина с придружаващи документи, които съдържат цялата необходима информация за електрическата кола: материал на производство, екологична безопасност, издръжливост, надеждност и функции за безопасност.

Характеристики за безопасност, които трябва да бъдат част от дизайна

Безопасността при каране на акумулаторна кола се осигурява от наличието на само един педал, който едновременно изпълнява функцията на газ и спирачка. Тази особеност на дизайна позволява на децата бързо да научат принципите на работа на детските електрически коли. Методът е максимално прост: при натискане на педала на колата потегля и се движи плавно, а при отпускането му – спира бавно, без сътресения.

Освен това всички качествени модели електромобили са оборудвани с ограничител на скоростта и дистанционно управление. С тяхна помощ родителите могат да задават максималната скорост на машината и също така да контролират маршрута на движение. Родителите могат да се намесят от дистанция в случай на опасност или ако се превиши безопасната скорост.

Техническите характеристики, които гарантират безопасността на една електрическа кола, джип или трактор, включват:

  • Бъмпер за защита от удари – защитава както външната част на превозното средство, така и водача;
  • Предпазни колани;
  • Дистанционно управление за родители;
  • Система за плавен старт и стоп;
  • Повишена стабилност на машината, благодарение на твърдата рамка и дълбока седалка.

Родителското дистанционно не случайно се приема за задължителен компонент на управлението на детските електромобили. Това малко изобретение позволява на родителите да участват в заниманията на децата си без да се уморяват. Родител или друг възрастен, ангажиран с надзора на детето, може просто да седи на пейка и да управлява превозното средство.

Комуникацията чрез Bluetooth е надеждна, стабилна и елиминира проблеми, смущения и смесване на сигнала с други устройства. Дистанционното действа на разстояние 35 – 40 метра – обхват, в който възрастните могат да намаляват скоростта и спират автомобила в случай на пряка опасност.

Не по-малко важна за безопасността е системата за плавен старт. Детската електрическа кола започва своето движение плавно и бавно, като постепенно увеличава скоростта, което ще позволи на детето да се чувства възможно най-удобно и уверено зад волана. Шофирането на електрическа кола е лесно и безопасно, а вниманието на децата ще бъде насочено не към овладяването на сложните принципи на управление, а към получаването на ярки положителни емоции.

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes