Какво представляват химическите анкери?

Complete the description of the article for a correct work of the theme

    Септемри 16, 2022

Какво представляват химическите анкери?

Химическите анкери са вид анкерни болтове, базирани на адхезивна система на основата на смола. Използват се за закрепване на оборудване, опори за тръби, скоби за окачване и стени. Химическите анкери обикновено са по-скъпи от механичните. Освен това те могат да се използват в бетон. Прочетете, за да научите повече за химическите анкери и техните употреби.

Разчитат на лепилна система на основата на смола

Химическите анкерни болтове са вид структурен крепеж, който разчита на система на базата на смола за осигуряване на връзка. Двукомпонентните смоли в тези анкерни болтове реагират една с друга, за да образуват адхезивна система. Това им позволява да се използват за структурни приложения като арматурни връзки и стоманени дюбели.

Тези анкерни болтове се използват за закрепване на стоманени шпилки в различни субстратни материали като бетон, тухлена зидария и хоросан. Те са особено полезни за сгради, които имат по-слаба тухлена зидария, тъй като могат ефективно да се залепят към субстрата. Има обаче някои съображения, които трябва да имате предвид, преди да изберете тези котви за вашия проект.

Химически анкери

Имат множество приложения

Процесът на фиксиране на тръбна опора, окачване, скоба или друго оборудване към стена, под или таван се нарича анкерно закрепване. За закрепване на тези елементи се използват химически анкерни болтове. Те се използват за закотвяне на тръбни закачалки и тръбни опори към стена, под или колона.

Химическите анкерни болтове са резбови съединения, които се използват за закрепване на оборудване и тръбни опори към стени, колони или подове. Предлагат се в различни степени и се класифицират според силните си страни. Химическите анкерни болтове са с оценка между 3,6 и 5,6 и се използват за укрепване на сгради и монтаж на оборудване.

Предимства на химическите анкери

Има няколко предимства на химическите анкерни болтове пред механичните. Те имат по-голяма носимоспособност и могат да се монтират на различни дълбочини и диаметри. Те също струват по-малко от механичните анкерни болтове. Приложенията на механичните анкери обаче са ограничени, тъй като те изискват напрежение и напрежение върху болта и конструкцията.

Анкерните болтове са малки и универсални инструменти, които обикновено се използват в строителни проекти. Те могат да се използват за закрепване на стоманени елементи към бетон. Повечето са с резба и имат гайка и шайба в края. Те често се използват в сгради, където са необходими за поддържане на външни товари. Тези болтове са много здрави и са популярен избор за бетонни основи. Те могат да се използват и за поддържане на метални фасади.

Химически анкери - характеристики

Те могат да се използват в бетон

Има няколко вида химически анкери. Някои се използват във втвърден бетон, докато други се използват в блокове. Някои видове химически анкери изискват определено време за втвърдяване. Изборът на химическо лепило е от решаващо значение, тъй като влияе върху работата на болтовете. Освен това изборът на химическо лепило е важен, тъй като химическите анкери изискват определено време за втвърдяване.

Те могат да се използват в зидария

Обикновено химически анкери се използват върху тухлени и бетонни стени. Тъй като те не въвеждат никакво напрежение при фиксиране към основния материал, те могат да бъдат определени за по-близко разстояние между ръбовете в бетона. Химическите анкери обаче не са лишени от своите недостатъци и индустрията работи за минимизирането им. Самонарезните винтови анкери са друг вид анкери за зидария, които могат да се използват, въпреки че не осигуряват висока якост. Тези анкери са по-подходящи за временни приложения.

 

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes