Каква външна мазилка да изберете?

Complete the description of the article for a correct work of the theme

    Септемри 16, 2022

Каква външна мазилка да изберете?

Има много различни възможности, когато става въпрос за избор на външна мазилка. Сред тях са циментова мазилка, гипсова мазилка и цветна мазилка. В зависимост от бюджета ви може да искате да изберете цимент, който е по-издръжлив и достъпен. Въпреки това, ако предпочитате по-съвременен вид, може да помислите за използването на цветна мазилка.

Циментът е по-издръжлив

По-високата степен на издръжливост е от съществено значение за външната мазилка, особено ако живеете във влажен климат. Традиционната формула за мазилка съдържа вар, пясък и вода, но често се добавя комбинация от цимент и акрил за допълнителна здравина и издръжливост. Други укрепващи агенти, като стъклена вата, също се добавят към сместа. Мазилката се нанася върху външните стени на два или три слоя, като броят на слоевете варира в зависимост от използвания материал. Броят на слоевете зависи от размера и стила на къщата и необходимото количество покритие. Докато традиционната мазилка изисква два или три слоя, циментовата мазилка не изисква основно покритие. Първият слой се нанася върху структурата и действа като свързващ агент за следващия слой.

Как да изберем външна мазилка - цимент

Гипсовата мазилка е по-евтина

Ако търсите мазилка за външни цели, но същевременно искате да спестите пари, гипсът е чудесен избор. Тази мазилка не само е по-евтина, но и е по-лесна за работа. Може да се формова до различни повърхностни текстури и нива на твърдост. Този вид мазилка също може да бъде боядисана и използвана за декоративни цели. Също така е лесен за използване и не изисква втвърдяване.

Как да изберем външна мазилка - гипсова

Покритието с камъчета е ефектно

Външната мазилка с камъчета е по-добра от традиционната мазилка, като предлага превъзходна издръжливост и запазване на цвета. Нейната открита повърхност е направена от масивен камък, което го прави устойчив на химически реакции и избледняване. Този вид покритие също изисква по-малко почистване от традиционната мазилка. Покритията с камъчета обаче са по-скъпи от стандартната мазилка.

Как да изберем външна мазилка - каменна

Цветната мазилка придава съвременно усещане

Ако търсите съвременна визия, цветната външна мазилка може да ви даде точно това. Този вид покритие може да имитира цвета на водата. Ако изберете тъмна мазилка, тя може да изглежда като гигантски басейн. За разлика от това, ако домът ви е светъл, цветът на мазилката ще се слее добре с него. Също така е чудесен избор за модерни домове, тъй като е относително ниска поддръжка и ще издържи седем до десет години. Въпреки това, ако искате по-трайно покритие, може да искате да изберете плочки или инертни покрития. Тези материали са по-скъпи, но осигуряват по-богат цветови тон и по-голяма дълготрайност.

Как да изберем външна мазилка - цветна

За вътрешни и външни мазилки с различен състав и текстура, може да се доверите на Fortuna Paints – качествен български бранд, който ще откриете както на сайта на производителя, така и в строителните хипермаркети. Вижте техните предложения тук: https://fortunapaints.bg

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes