Как да се грижим за своя Айфон

След като вече имате желания телефон, е необходимо да се грижите за него, за да ви служи дълго. Вижте как.

 Съвети   Ноември 2, 2022

Как да се грижим за своя Айфон

Знаейки как да се грижите за iPhone ще ви спести време и пари. Редовната грижа за вашия телефон ще му помогне да работи гладко и ще ви спести скъпи ремонти в бъдеще. Ето някои основни стъпки, които трябва да следвате, за да поддържате своя айфон в отлично състояние. Трябва също да почистите външността и да поддържате порта за зареждане чист и чист от отломки. Трябва също да почистите решетките на микрофона и високоговорителя.

Почистване отвън

За да почистите iPhone отвън, можете да използвате мека кърпа, напоена с изопропилов алкохол. Избягвайте да използвате хартиени кърпи, които са твърде абразивни и оставят тонове мъх след себе си. Също така избягвайте да използвате тоалетна хартия, тъй като тя ще избута мръсотия и отломки в дълбоки пукнатини.

Най-често срещаната мръсотия на Айфон може да се натрупа близо до микрофона и високоговорителя, разположени в долната част на устройството. Тази мръсотия се отстранява лесно с помощта на мека кърпа с малко сапун и вода. Не използвайте сгъстен въздух, тъй като това може да повреди устройството и да компрометира водоустойчивостта му. Като алтернатива можете да използвате фина клечка за зъби или супер мека четка за зъби, за да отстраните всяка полепнала мръсотия.

Как да се грижим за своя Айфон - отвън

Използването на агресивни почистващи препарати може да премахне защитното покритие и да остави телефона податлив на драскотини. Apple препоръчва да избягвате използването на домакински почистващи разтвори и белина.

Почистване на порта за зареждане

Почистването на порта за зареждане на iPhone е относително лесно, но е важно да следвате правилната процедура. Първо се уверете, че устройството е изключено. След това можете да използвате фенерче или лупа, за да проверите порта за мръсотия и мъх. Използването на тези инструменти ще улесни процеса на почистване.

Кутия със сгъстен въздух може да се използва и за почистване на порта за зареждане. Уверете се, че използвате кратки издухвания. Можете също така да използвате клечка за зъби, за да отстраните всякакви мъхове или остатъци, които може да са останали по порта за зареждане. След като сте почистили старателно порта, не забравяйте да го оставите да изсъхне, преди да опитате да го заредите.

Как да се грижим за своя Айфон - порт за зареждане

Ако използвате клечка за зъби, опитайте да я поставите под настолна лампа, за да осигурите по-добро осветление. Като алтернатива можете да използвате фенерче. След като намерите добро място, поставете върха на клечката за зъби в порта за зареждане и я разклатете внимателно. Уверете се, че не използвате прекалено силен натиск, тъй като това може да повреди порта и да попречи да работи правилно отново.

Почистване на решетките на високоговорителите

Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да почистите решетките на високоговорителя на iPhone. Първото е да се уверите, че не използвате остри предмети, когато почиствате решетките. Трябва също така да избягвате използването на течности и спирт за почистването им, защото те не са безопасни за деликатната електроника във вашия айфон. Можете също да използвате фенерче, за да видите къде трябва да почистите.

Ако имате четка с мек косъм или четка за грим, можете да я използвате за почистване на решетките на високоговорителите. Можете също да използвате бояджийска лента, за да почистите около дупките на високоговорителите. Просто се уверете, че използвате лента, която няма да остави остатъци по телефона. Ако трябва да почистите решетките на високоговорителите на упорито място, можете също да използвате електронен почистващ кит. Действа, като улавя всякаква мръсотия, която е твърде трудна за отстраняване с обикновената четка.

Как да се грижим за своя Айфон - говорител

Почистване на микрофона

Ако микрофона на вашия айфон издава странни звуци, може би е време да го почистите. За щастие, почистващите разтвори съдържат сгъстен въздух, който е добър инструмент за почистване. Въпреки това, трябва да внимавате да не пръскате сгъстен въздух директно в отвора на микрофона, тъй като това може да причини необратима повреда. Най-добрият начин да го почистите е да подухвате от разстояние поне 50 см и успоредно на телефона.

Първо, трябва да избършете всички външни повърхности на iPhone с мека кърпа. След това използвайте почистващ инструмент, за да избършете внимателно микрофона отпред. Преместете почистващия инструмент отляво надясно и наляво, за да отстраните всички натрупани замърсявания. Повторете процеса, докато се убедите, че микрофонът е чист.

Микрофонът на iPhone е много деликатен и ако е блокиран, гласът ви може да звучи объркано. Почистването му не е трудно, но трябва да внимавате да не използвате прекалено силен натиск. Микрофонът може да се повреди от остър предмет, така че се уверете, че го правите внимателно.

Още полезни съвети и нови модели телефони ще откриете в сайта на Mobile Point

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes