Как да почиствате ПВЦ дограмата

Complete the description of the article for a correct work of the theme

    Септемри 29, 2022

Как да почиствате ПВЦ дограмата

Когато става въпрос за почистване на ПВЦ дограма, има няколко техники, които можете да използвате, за да свършите цялостно почистване. Те включват използването на специален почистващ препарат, който можете да закупите от доставчик на PVC. Този продукт е предназначен да разтвори мръсотията по вашите прозорци, така че да можете да я премахнете лесно. Като алтернатива можете да използвате малка четка, за да изтъркате мръсотията. Избягвайте да използвате кърпа, тъй като тя бързо се замърсява. Можете също да използвате прахосмукачка, за да отстраните праха. Дюзата на прахосмукачката трябва да е мека, за да не драска материала.

Специален почистващ препарат за всички пластмаси

В много магазини ще откриете универсално почистващо решение за прозорци, шкафове и други синтетични повърхности. Тези препарати за пластмаса са формулирана да премахват мръсотията, без да оставят матово покритие. Може да се използва за всички видове пластмасови повърхности и е безопасен за използване в домове с деца и домашни любимци. Освен това е изработен от биоразградим материал.

Първата стъпка в почистването на вашите ПВЦ прозорци е да премахнете всякаква мръсотия и петна. Не търкайте рамката с телена вата или груби четки, тъй като това може да повреди материала. Освен това, много търговски препарати имат скрити оцветители, които могат да реагират с uPVC и да причинят щети. Затова проучвайте много добре състава, преди да купите препарат. В допълнение, белината и белият спирт ще причинят жълт оттенък на uPVC и ще съсипят първоначалния му бял вид.

Как да почиствате ПВЦ дограма - препарат

За почистване на PVC прозорци трябва да използвате почистващи продукти с неабразивни съставки. Например, използването на мека четка за достигане на ъглите на рамката е полезно за почистване на прах от шарнирния механизъм. След това можете да почистите вътрешността на дограмата с помощта на мека кърпа и мек сапунен разтвор. Трябва също така да помислите за смазване на пантите с многофункционално масло. В противен случай може да се окажете с рамка на прозорец със спукано силиконово уплътнение.

Сода за хляб

Содата за хляб е универсална почистваща съставка, която може ефективно да почисти голямо разнообразие от повърхности. Независимо дали става въпрос за прозорец или рамка за прозорец от ПВЦ, содата за хляб може да бъде ефективна за премахване на натрупаната мръсотия. Може също така да помогне да се отървете от остатъците от пръски.

Това е обикновен домакински почистващ продукт, който е едновременно екологичен и достъпен. За премахване на неприятните миризми може също да се ползва сода бикарбонат. Например, добавянето на супена лъжица сода за хляб към вряща вода може да помогне за дезодорирането на миризмата. Това вещество има над 100 приложения в дома, включително почистване на бъркотии, освежаване на къщата и дезодориране.

Ако забележите, че вашата ПВЦ дограма е покрита с мухъл, можете да използвате разтвор от сода за хляб и оцет, за да премахнете растежа на спорите на мухъла. След това можете да избършете плесента с кърпа. Не забравяйте да подсушите рамките на прозорците старателно с кърпа след това.

Как да почиствате ПВЦ дограма - сода бикарбонат

Използването на разредена смес от бял оцет и сода за хляб може да помогне за отстраняването на прах, ръжда и други замърсявания. Освен това ще остави покритие без ивици. За най-добри резултати трябва да почиствате прозорците поне два пъти годишно. За да предотвратите стичането на мръсотия в релсите на прозореца, можете да използвате прахосмукачка с тесен накрайник. Освен това можете да използвате приставка с четка, за да се отървете от полепналата мръсотия.

Неабразивни почистващи препарати

Когато почиствате PVC дограма, добра идея е да използвате неабразивни почистващи препарати за защита на покритието. Използването на абразивни почистващи препарати може да надраска повърхността и тя да изглежда матова. Освен това абразивните продукти могат да повредят рамките на прозорците и те не могат да бъдат поставени обратно, след като са били протрити. За да предотвратите това, използвайте неабразивен почистващ препарат или бебешки мокри кърпички.

Неабразивните почистващи препарати за uPVC дограма са широко достъпни на пазара. Те са ефективни при премахване на мръсотия и мазнини от PVC дограма. Неабразивните почистващи препарати могат да се използват както за вътрешните, така и за външните повърхности на прозорците. Те са добри за почистване на общи белези и петна по uPVC дограми, но могат да помрачат лъскавите покрития.

Как да почиствате ПВЦ дограма - неабразивни препарати

Почистването на PVC дограмата е доста прост процес и изисква няколко прости почистващи препарата. Първо, трябва да почистите PVC прозорците със сапунена вода и мека кърпа. След като прозорците са почистени, можете да ги подсушите с чиста и суха кърпа.

 

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes