Базови функции на съдомиялните машини

Научете повече за основните функции на съдомиялните машини.

 Интериор   Февруари 1, 2024

Базови функции на съдомиялните машини

Съдомиялната отдавна не е лукс или каприз, а уред с ключово значение в съвременните домове. Тя е истинско спасение от едно досадно и неприятно домакинско задължение, каквото е миенето на съдове. Ако обмисляте покупката на миялна машина, не е лошо да се запознаете със стандартните функции на този вид битова техника. Именно на тях ще се спрем в следващите редове.

За какво трябва да помислите преди покупката на съдомиялна?

Преди да изберете съдомиялна машина за вашия дом, трябва да вземете решение за нейните основни параметри - размери, начин на монтаж, капацитет и, разбира се, функционалност. Размерите на уреда ще зависят от размера на вашата кухня.

Съдомиялните машини могат да бъдат пълноразмерни, тесни или компактни. Височината и дълбочината на тесния и пълноразмерния модел са еднакви - съответно 85 и 60 см. Но ширината им е различна. При първите е само 45 см, а при вторите е 60 см. Компактните са със стандартни размери: са 45 х 50 х 55 см.

Според начина на монтаж съдомиялните се делят на свободностоящи и вградени. Можете да инсталирате свободностоящ уред навсякъде в кухнята си, затова изберете такъв модел, ако стаята е вече обзаведена и не искате да променяте кухненското оформление. Ако оборудвате кухня от нулата, най-добрият избор би бил вграден модел.

Що се отнася до капацитета, той зависи от броя на хората, които живеят в жилището и от хранителните им навици. Компактните модели са предназначени за само 6-8 комплекта чинии, тесните ви позволяват да измиете 9-10 комплекта, а пълноразмерните могат лесно да поберат 12-15 комплекта. Комплектът е набор от съдове, необходими за един човек. Включва купа за супа и две плоски чинии (за основно ястие и салата), чаша за кафе или чай, чинийка и прибори за хранене.

И накрая, да разгледаме функционалността. Цената на съдомиялната машина до голяма степен зависи от набора от функции, с който тя разполага, така че преди закупуването е по-добре да решите предварително кои от тях са ви наистина необходими. Ако държите на модерните функции, но бюджетът ви ограничава, можете да закупите миялна с транспортен дефект от онлайн магазин Мегатехно, където ще ви предложат отлична цена.

Функции на съвременните съдомиялни

Функционалността на различните модели съдомиялни може да варира значително. Някои имат доста голям набор от опции и програми, докато други предоставят само стандартни режими за измиване и сушене на съдовете. Изглежда, че това е напълно достатъчно, но производителите, в отговор на нарастващото търсене, въвеждат различни допълнителни функции в своите устройства с цел да подобрят качеството на измиване, да спестят ресурси, да защитят потребителите или просто да улеснят живота им.

Като правило стандартните евтини модели са оборудвани с 4 до 8 режима на работа, които са напълно достатъчни за ежедневна употреба. Сред най-популярните и необходими функции са следните:

  • Стандартна - използва се за ежедневно измиване на съдове при температура от 50 до 60 градуса;
  • Бързо измиване - обикновено се използва за съдове, които не са силно замърсени. В този случай консумацията на вода и електричество е намалена с около 20%;
  • Деликатно миене - използва се за кристал, стъкло и чупливи предмети, изисква специални препарати, съдържащи ензими;
  • Накисване – използва се за силно замърсени и загорели съдове;
  •  Интензивно измиване - няколко последователни цикъла, за съдове, които не могат да се измият наведнъж.

Този стандартен набор от функции обикновено присъства във всички модели съдомиялни машини, но онези от вас, които смятат, че това не е достатъчно, могат да изберат по-модерно (и не непременно скъпо) устройство, което ще ви предложи допълнителна функционалност.

Copyright © 2024 Chivasdesk. All Right Reserved.
Powered by Bludit - Theme By BlThemes